Wafelrecept

Bildene fra: Etsy.com

Bereidingswijze

In de shop van het Noorse Kultuurhuis Rotterdam is kant en klaar beslag te koop om thuis zelf de lekerste Noorse wafels te maken. Maar het kan ook zo:
- 6 eieren
- 300 gr suiker
- 700 gr tarwebloem
- 2 tl bakpoeder
- 1 zakje vaniliesuiker
- 1 liter karnemelk
- 200 gr gesmolten boter

Roer de eieren en de tarwebloem goed samen. Meng de overige droge bestanddelen en voeg vervolgens daar de vloeistof bij. Meng alles samen en roer goed door. Het beslag eerst 20 minuten laten staan.

TIP: leg de gebakken wafels zodra ze uit het wafelijzer komen niet gelijk op een bord maar nog heel even op een rooster. Zo kan de warmte ook via de onderzijde ontsnappen en krijg je knapperige wafels. Eet smakelijk.

Her kan du finne oppskriften Sjømannskirken Rotterdam versjon vaffel

Zin om ook eens een ander wafelrecept uit te proberen?

Iedere vestiging van de Sjømannskirken heeft zijn eigen recept. Die vindt je hier:

Wafelijzer schoonmaken doe je zo

Bildene fra: Matprat.no

Bak een “schoonmaakwafel”  zodra op enig moment je wafelijzer toe is aan een schoonmaakbeurt.  Dat gaat zo:

Zet het wafelijzer aan, zodat die alvast opwarmt. Meng 60 gram zout met 110 gram tarwebloem en voeg 100ml water toe. Maak met een deel van het deeg een dikke schijf groot genoeg dat bij het sluiten van het wafelijzer het beslag de gehele bodem bedekt. Bak de wafel totdat alle onzuiverheden zijn opgenomen. Herhaal indien nodig.

Oppskrifter

Wie zin heeft gekregen om zelf met Noorse gerechten aan de slag te gaan, zal zien dat de lijst van benodigdheden zoals die bij de recepten (Oppskrifter) genoemd  staan een andere maateenheid vermeld. Een handige omrekentabel is hier te vinden

Scroll naar boven